< Terug naar overzicht

HR Square November Conference: ‘Flexibiliteit en zekerheid: hoe verenigen wij water en vuur?’

Tijdens de veertiende HR Square November Conference zoeken de deelnemers drie dagen uit hoe diverse soorten flexibiliteit en zekerheid op efficiënte en rendabele wijze gecombineerd kunnen worden in onze organisaties.

Is het mogelijk de flexibiliteit van werkorganisatie, beloning en sociale relaties aan de ene kant en werkzekerheid en inkomenszekerheid aan de andere kant tegelijkertijd te versterken? En hoe doen we dat dan? Het is misschien wel de meest brandende vraag van vandaag en morgen als we de prestaties van bedrijven en hun medewerkers willen verbeteren.

Zowel werknemer als werkgever heeft behoefte aan flexibiliteit en stabiliteit. Soms lopen die behoeften gelijk, maar dat is natuurlijk lang geen evidentie. Geregeld lijken de belangen of verwachtingen tegenstijdig. Ook wederzijdse argwaan, slechte communicatie of onvoldoende dialoog helpen niet, integendeel.

Tijdens de eerste dag brachten professor Valeria Pulignano (KU Leuven) en advocaat Patrick Maerten (Claeys & Engels) respectievelijk een academische en juridische visie op dit actuele thema. Vervolgens beantwoordden Mathieu Verjans (nationaal secretaris ACV) en Erwin De Deyn (voorzitter ABVV-BBTK) de vragen van conferencevoorzitter Wim De Vilder en HR Square-redacteur Timothy Vermeir. Kristian Vandenhoudt  (VP HR Compressor Technique Service Division Atlas Copco) sloot de eerste dag af met een casestudie, waarin de twee pijlers 'op zijn Scandinavisch' met elkaar verzoend worden. En ja, dat blijkt ook in België te kunnen. Vandenhoudt dringt er wel op aan dat de wetgeving voldoende duidelijk, transparant én duurzaam is. Dat is iets anders dan 'op zijn Belgisch' allerhande 'koterijen' blijven bouwen in die wetgeving. Cultuur en bedrijfscultuur, ze blijven bijzonder belangrijk, zeker ook bij een delicate evenwichtsoefening als deze tussen flexibiliteit en zekerheid.

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen