< Terug naar overzicht

HR Square Conference 2013 in le Touquet – Paris Plage

Van 21 tot en met 23 november 2013 vond de elfde editie van de HR Square Conference plaats. Deze keer werd er gezocht naar 'verborgen talenten: opsporen, ontwikkelen en rentabiliseren'. In HR Square van januari volgt een stevig verslag, hier alvast een een eerste impressie.

Deze keer was de uitgebreide groep Belgische HR-experts te gast in de mondaine Franse badplaats Le Touquet – Paris Plage. Op het programma stond een driedaagse onderdompeling in een thema waarmee ondanks de crisis en werkloosheid de meeste organisaties blijven worstelen: het aantrekken, ontwikkelen en efficiënt inzetten van talent. Practici deelden hun leerzame ervaringen. Onderzoekers reikten enkele wetenschappelijk gefundeerde hefbomen aan voor duurzaam talentmanagement. In HR Square van januari 2014 krijgt u een ruim verslag, nu brengen we al enkele sfeerbeelden (foto's achter de links).

Johan Ceulemans, managing director van SD Worx Staffing, zette de toon en pleitte ervoor te vertrekken vanuit talenten en niet vanuit functievereisten. “Werf mensen aan om van hun talenten en kijk hoe ze het beste kunnen ingezet worden in plaats van te vertrekken vanuit een functieprofiel.”

Bart Adriaens, advocaat-vennoot bij Claeys & Engels, weidde uit over enkele leerzame cases over hoe medewerkers op lange termijn gemotiveerd te houden.

Rudi Veekhoven, directeur beleid van Soprim@, vertelde hoe passie en talent bij medewerkers van woonzorgcentra te ontdekken en in te zetten om zo de tevredenheid en betrokkenheid te verhogen, ook van de residenten.

Peggy De Prins, professor aan de Antwerp Management School, legde de theoretische fond en focuste op drie trends: individualisering, ontbureaucratisering en duurzaamheid.

Wouter Rosiers, director HR Europe van Baltimore Aircoil, benadrukte dat talentmanagement in de genen moet zitten van de organisatie. “Hoe beter medewerkers opgeleid zijn, hoe meer betrokken ze zijn en dat verzekert de groei van de organisatie.”

Marc Van Hemelrijck, gedelegeerd bestuurder van Selor, en Christine Daems, verantwoordelijke diversiteit en screeningsmethodologie van Selor, toonden hoe rekruteren en selecteren op een wetenschappelijk onderbouwde manier kan en hoe tegelijkertijd een diversiteit- en gelijkekansenbeleid gevoerd kan worden.

Meryame Kitir, vakbondsafgevaardigde van Ford Genk en federaal parlementslid voor SP.A, benadrukte dat talentontwikkeling al op de schoolbanken start.

Hans Vanbets, head of HR development global policies bij BNP Paribas Group, vertelde hoe een grote internationale organisatie haar toekomstige leiders identificeert en ontwikkelt.

Ignace Van Doorselaere, gedelegeerd bestuurder van lingeriefabrikant Van de Velde, deelde zijn fascinatie voor strategie en de implementatie ervan en hoe hij zijn inspiratie hiervoor onder meer haalt uit de gevechtssport.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen