< Terug naar overzicht

HR schermt data af voor lijnmanager

Lijnmanagers voelen zich onvoldoende gesteund door de HR-afdeling en beschuldigen HR ervan bewust informatie en data af te schermen. HR vindt dan weer dat ze lijnmanagers te veel bij het handje moeten vasthouden.

Dat blijkt uit onderzoek van adviesbureau Hay Group bij 150 HR-directeurs en 600 lijnmanagers. Bijna de helft van de lijnmanagers (48%) ervaart het proces van aannemen, promoveren en resource planning als ingewikkeld en inefficiënt, terwijl 43% van de HR-directeurs aangeeft te veel tijd kwijt te zijn met handjes vasthouden van lijnmanagers, waardoor ze geen tijd meer overhouden voor de strategie.

Naast focus op de strategie, willen HR-directeurs lijnmanagers vooral in staat stellen om zelf HR taken op zich te nemen. 88% van de HR-directeurs geeft aan dat dit het hoofddoel is van hun werkzaamheden. Twee derde van de lijnmanagers voelt zich daadwerkelijk ook empowered door de inspanningen van de HR-afdeling.

Bijna één op de drie lijnmanagers meent dat HR hen actief blokkeert bij het nemen van beslissingen. Dit helpt niet bij het effectief managen van hun team en het nemen van echte verantwoordelijkheid op het vlak van HR-taken. Bijna 40% van de lijnmanagers haalt HR-gerelateerde informatie liever van het internet dan dat ze bij HR aankloppen.

Het probleem dat HR aangeeft, is dat zij, ondanks al hun inspanningen om medewerkers betrokken te houden en de organisatiestrategie te verhelderen, afhankelijk zijn van de leiderschapskwaliteiten van de manager zelf.

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen