< Terug naar overzicht

HR-professionals zien verschil tussen man en vrouw

Mannen en vrouwen zetten het loon op de eerste plaats, maar verschillen voor de rest grondig qua attitudes, vaardigheden, kwaliteiten en voorkeuren. Dat is althans de perceptie van een ruime groep HR-professionals.

Ongeveer 500 personen uit ondersteunende of leidinggevende HR-functies namen vorig jaar deel aan een pas gepubliceerde enquête van Unique Interim die peilde naar verschillen tussen mannen en vrouwen in de werksfeer. De respondenten ‘zagen’ effectief verschillen.
Hun top vijf van de ‘typisch mannelijke’ eigenschappen is de volgende (in dalende volgorde): ambitie, technologische feeling en knowhow, invloed, analyse en besluitvaardigheid. Vrouwen zouden vooral straf zijn in: empathie, orde en nauwkeurigheid, zorgzaamheid, luistervaardigheid en –bereidheid, verantwoordelijkheidszin en volharding. De twee lijstjes verschillen volledig van elkaar.


Eén prioriteit hebben mannen en vrouwen gemeen: beide seksen vinden het salaris het belangrijkste element uit hun beloningspakket (al is de dominantie van het loon bij de vrouwen iets minder). Mannen vullen een goed loon het liefst aan met een bedrijfswagen en een GSM en/of laptop. Vrouwen verkiezen de groeps- en hospitalisatieverzekering en de maaltijdcheques. De dames voelen verder iets voor flexibele werkvormen, de heren niet of veel minder.


De volledige onderzoeksresultaten zijn op te vragen via www.unique.be.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen