< Terug naar overzicht

HR-professionals kunnen rendement van talent niet berekenen

Talent wordt door HR-professionals nog altijd gezien als een sleutel tot zakelijk succes. Toch acht de helft van de HR-professionals het niet mogelijk het financiële rendement op investeringen in talent accuraat te kunnen berekenen.

Dat blijkt uit onderzoek van HR-softwarebedrijf Lumesse bij HR-professionals uit meer dan 80 grote ondernemingen. De overgrote meerderheid (67 procent) van professionals ziet zich genoodzaakt een sterke business-case voor investeringen in talentprogramma's te presenteren aan het management om zich van financiële steun te verzekeren.

Slechts 29 procent van de HR-professionals die aan de enquête deelnamen, is van mening dat investeren in talent een vanzelfsprekendheid is. Zij zijn er dan ook van overtuigd dat het niet nodig is het rendement ervan aan te tonen aan de hand van een financiële business-case. De overige 71 procent realiseert zich dus dat zij meer zouden moeten doen om investeringen in talentprogramma's te rechtvaardigen.

79 procent van de professionals stelt dat het management talentbeheer cruciaal acht voor het bedrijfsresultaat. 67 procent van de respondenten ziet zich genoodzaakt een sterke business-case voor investeringen in talentprogramma's te presenteren.

Toch denkt bijna de helft (48,5 procent) van de HR-professionals dat het niet mogelijk is de financiële invloed van investeringen in talent met enige nauwkeurigheid te kunnen berekenen.

47 procent meent dat de meeste HR-professionals niet over de vaardigheden beschikken die nodig zijn om een financiële business-case op te stellen. Slechts 29,5 procent denkt zelf hiertoe in staat te zijn.

Bron: PW De Gids/ HR Praktijk

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen