< Terug naar overzicht

HR-professionals genieten van hun job

Meer dan vier op vijf HR-professionals (81%) zijn tevreden over hun baan en zouden er opnieuw voor tekenen als de klok werd teruggedraaid. Succesfactoren in de loopbaan van een HR-manager zijn persoonlijke drive, kennis van de organisatie en de industrie en ervaring in verschillende ondernemingen. Een generalist scoort beter dan een specialist.

De resultaten komen uit een enquête van CIPD (Chartered Institute of Personnel and Development) bij 1800 HR-professionals en tonen aan dat de grote meerderheid zich goed voelt in zijn functie. De studie ontkracht ook de vaak gehoorde these dat de senior medewerkers in HR zonder al te veel ervaring naar de top worden gekatapulteerd. Het tegendeel blijkt waar te zijn. Een HR-directeur heeft gemiddeld 20 jaar ervaring in HR, heeft in vier verschillende bedrijven gewerkt en maakte in die tijd vijf belangrijke carrièrestappen.

De HR-professionals zijn ook geen jobhoppers. Ze werken gemiddeld 15 jaar binnen de HR-afdeling van hetzelfde bedrijf. De meeste medewerkers hebben wel enige ervaring opgedaan buiten HR: 83% werkte op een bepaald moment in zijn loopbaan voor een andere afdeling, al dan niet in hetzelfde bedrijf. De populairste diensten zijn sales-marketing-retail, gevolgd door general business-management en financiën. Volgens de respondenten zijn persoonlijke drive, kennis over onderneming en sector en uiteenlopende werkervaringen, de sleutels tot succes binnen HR.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen