< Terug naar overzicht

HR niet vrij van vooroordelen

Meer dan de helft van de HR-professionals heeft vooroordelen ten aanzien van vrouwen met overgewicht, terwijl bijna 40 procent vooroordelen heeft ten aanzien van mannen.

Dat blijkt uit een enquête van het Britse HR-vakblad People Management. Het magazine liet 122 HR-professionals een test invullen die peilt naar onbewuste vooroordelen op het vlak van leeftijd, gender, gewicht, handicap en competenties.

De test toont aan dat ook HR zich onbewust laat leiden door allerlei stereotype vooroordelen. Eén van de opmerkelijkste bevindingen zijn de vooroordelen ten aanzien van mannen. Slechts 1 procent van de ondervraagden toonde vooroordelen ten aanzien van vrouwen, 37 procent laat zich beïnvloeden door vooroordelen ten aanzien van mannen.

Overigens laten mannen zich evenzeer leiden door stereotype denkbeelden ten aanzien van mannen: 15,6 procent van de ondervraagde mannen toonde een ‘anti-mannen-houding’, terwijl slechts een half procent van de ondervraagde vrouwen een ‘anti-vrouwen-houding’.

Meer dan de helft van de ondervraagden heeft vooroordelen ten aanzien van vrouwen met overgewicht. 51 procent gaat er van uit dat overgewicht een invloed heeft op het gedrag. Ten aanzien van slanke vrouwen bestaan er veel minder vooroordelen: slechts 4 procent schat hun competenties lager in.

Ook ten aanzien van een handicap blijven de vooroordelen groot: 25 procent is sterk tot zeer sterk bevooroordeeld. Toch is er ook goed nieuws: het onderzoek vond weinig vooroordelen ten aanzien van leeftijd, 75 procent vertoonde geen vooroordelen ten aanzien van leeftijd.

Bron: People Management

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen