< Terug naar overzicht

HR niet klaar voor personeelstekorten

Ondanks positieve signalen zoals de dalende werkloosheidscijfers, blijken HR-professionals niet voorbereid op personeelsschaarste. De groeiende krapte werd weliswaar verwacht, maar HR lijkt overvallen door de snelheid en de omvang ervan.

Deze opvallende vaststelling blijkt uit ‘HR Trends 2017-2018’, een onafhankelijk en representatief onderzoek van HR- en salarisdienstverlener ADP Nederland, organisatieadviesbureau Berenschot en Performa Uitgeverij bij ruim 1000 Nederlandse HR-professionals.

Nederlandse HR-professionals blijken de effecten van de aantrekkende arbeidsmarkt te hebben onderschat. Er ontstaan personeelstekorten op vaak cruciale functies, waaronder ICT. Dit jaar beperken personeelstekorten zich bovendien niet langer tot de ‘bekende’ vacatures in ICT en techniek: in vrijwel alle sectoren zijn personeelstekorten ontstaan.

Onderschatte realiteit

Ruim de helft (56 procent) van de Nederlandse werkgevers ervaart knelpunten bij de werving en selectie van nieuwe medewerkers. Voor komend jaar verwacht zelfs 63 procent van de werkgevers problemen op dit vlak. Dat is een flink stuk hoger dan de 37 procent die vorig jaar werd verwacht. Daarbij wordt ook het behouden van personeel steeds lastiger.

Het lijkt erop dat werkgevers wel een krapte hadden verwacht, maar zijn overvallen door de snelheid en de omvang ervan.

Bron: PW. (pwnet.nl)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen