< Terug naar overzicht

HR moet veranderingskampioen worden

HR-professionals moeten niet alleen talentmanagers zijn, ze moeten kampioenen in verandering worden. Maar ze moeten ook strategen worden en technologie omarmen.

Dat blijkt uit onderzoek van de Ross School of Business (universiteit van Michigan) en adviesbureau RBL Group. De resultaten van hun Human Resource Competency Study 2012 weerspiegelen zowel de evolutie van het HR-vak, als de mondiale bedrijfsomgeving sinds de vorige studie van de universiteit vijf jaar geleden.

“Van HR wordt verwacht dat ze een cruciale strategische rol spelen bij het identificeren van veranderingsbehoeften, het veranderingsproces leiden en erop toezien dat wijzigingen ook de beoogde doelstellingen bereiken”, aldus de onderzoekers.

Nog volgens het onderzoek moeten HR-professionals ook meer strategisch onderlegd worden. Er wordt van hen verwacht dat ze de belangrijkste externe trends die gevolgen hebben voor de organisatie identificeren, erop anticiperen en vertalen in gerichte acties.

Daarnaast wordt van HR-professionals verwacht dat ze meer gebruik maken van nieuwe technologie om nog efficiënter te communiceren met medewerkers en met potentiële medewerkers.

Bovendien moeten ze nog meer oog hebben voor de noden van de business en op zoek gaan naar nieuwe manieren om aan HR te doen om zo de bedrijfsprestaties nog meer te beïnvloeden. Ook de rol van de talentmanager blijft belangrijk.

Bron: SHRM

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen