< Terug naar overzicht

HR-medewerkers denken te weinig aan zichzelf

HR-professionals hebben dynamisch werk dankzij de vele ontwikkelingen in hun vakgebied. Zelf lijken ze echter vrij behoudend: hun functies veranderen nauwelijks en ze tonen zelden interesse voor andere vacatures.

De studie naar het zoekgedrag van HR-professionals op de website van de Nederlandse NationaleBeroepengids levert een weinig dynamisch beeld op. Zo is de top 10 van populaire beroepen binnen de 'sector' de afgelopen vier jaar amper veranderd.  

De top 10 van populaire HR-beroepen in 2016:

  1. HR-manager
  2. HR-adviseur
  3. HR-assistent
  4. HR-officer
  5. HR-medewerker
  6. HR-directeur
  7. HR-businesspartner
  8. HR-secretaresse
  9. HR-consultant
  10. HR-functionaris  

Uit een onderzoek van HR Trends bleek ook dat HR-medewerkers honkvast zijn en weinig tijd besteden aan bijscholing. Blijkbaar zijn ze meer met de ontwikkeling van medewerkers bezig dan van zichzelf.

Kleine evoluties

Beroepen in andere sectoren krijgen vaak nieuwe namen, maar in de HR-branche niet. Verkopers werden bijvoorbeeld sales executives en nu heten ze accountantmanager. Dat komt dynamischer over. De inhoud van de functie verandert dan ook vaak mee.

De naam HR-businesspartner is al langer bekend. Het aantal vacatures voor deze functie neemt het afgelopen jaar toe. De HR-coördinator lijkt daarentegen een uitstervend beroep te hebben. In 2013 stond deze baan nog in de top 10, maar dit jaar hebben andere HR-functies hem al verdrongen. Een echte verklaring is er niet, want er zijn geen vergelijkbare functies voor in de plaats gekomen. Misschien is de coördinator wegbezuinigd.

Bron: XpertHR (xperthractueel.nl)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen