< Terug naar overzicht

HR-medewerkers babbelen het vaakst over hun privéleven

Medewerkers van HR-afdelingen zijn de grootste babbelaars. Dagelijks praten ze gemiddeld een half uur met collega’s over niet-werkgerelateerde onderwerpen. Bovendien verkiezen deze medewerkers persoonlijk contact boven mails of telefoon.

Dat blijkt uit een rondvraag van Mars Drinks Office Connections, een leverancier van dranken voor bedrijven, bij 2000 Britse werknemers.

HR-medewerkers zijn ook sneller geneigd een geheim te delen met een collega. Gemiddeld 34 procent van de Britse werknemers maakt zijn collega deelgenoot van een geheim, terwijl 38 procent van de HR-medewerkers dat doen.

De familie is het belangrijkste gespreksonderwerp, gevolgd door roddels over bekende personen en tv-programma’s die men de avond voordien gezien heeft. Andere vaak voorkomende onderwerpen zijn het weer, relaties, geld- en gezondheidskwesties.

Meer dan de helft van de HR-medewerkers vindt dat een werkgerelateerde mail afsluiten met ‘kisses’ aanvaardbaar is. Ook het gebruik van smileys en andere emoticons moet kunnen volgens driekwart van de respondenten.

Koosnamen zoals ‘love’ of ‘babe’ zijn dan weer niet aanvaardbaar voor de overgrote meerderheid van de respondenten.

Bron: People Management

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen