< Terug naar overzicht

HR-managers zijn de ideale CEO’s

De voorbije 15 jaar is de rol van Chief Human Resources Officer (CHRO) steeds belangrijker geworden bij het implementeren van de bedrijfsstrategie. CHRO is steeds meer de sleuteladviseur van de CEO. En dat maakt de HR-manager dan ook de meest geschikte persoon om de functie van CEO over te nemen.

Dat blijkt uit een studie van Ellie Filler van headhunting bureau Korn Ferry en Dave Ulrich, professor aan de Ross School of Business (University of Michigan). Filler wilde haar ervaring dat CHRO steeds vaker rechtstreeks rapporteren aan de CEO en een meer strategische impact krijgen, wetenschappelijk onderbouwen. Bedrijven zoeken dan ook vaker iemand met hoogstaande leiderschapskwaliteiten en strategisch inzicht, wanneer ze een CHRO zoeken.

Samen met Ulrich onderzocht Filler de eigenschappen van topfunctionarissen in het bedrijfsleven (CEO, COO, CHRO, CFO, CMO). Uit hun analyse bleek dat chief human resources officers na de CEO en de COO bij de best betaalde functionarissen van de onderneming behoren.

Daarnaast analyseerden Filler en Ulrich de assessmentresultaten op 14 leiderschapskenmerken, verdeeld over drie categorieën: leiderschapsstijl, denkrichting en emotionele vaardigheden. Daaruit bleek dat de vaardigheden van de beste CHRO’s het meest overeenkwamen met CEO’s van organisaties. “Een zeer opmerkelijk resultaat, dat niemand had verwacht”, becommentarieert Ulrich.

De bevindingen verleiden Filler en Ulrich tot een uitdagende suggestie: “bedrijven die op zoek zijn naar een nieuwe CEO moeten misschien eens denken aan een top HR-manager. Het aantrekken van de juiste talenten, de juiste organisatiestructuur en –cultuur zijn immers cruciaal geworden voor het realiseren van de bedrijfsstrategie. Ervaring als HR-manager komt een CEO dan ook goed van pas.”

Toch wijst Ulrich op een belangrijke randvoorwaarde: “Om het te schoppen tot CEO mogen HR-managers niet blijven hangen bij HR. Ze moeten, zowel tijdens hun vooropleiding als tijdens hun loopbaan, voldoende technische en financiële kennis vergaren.”

Tot slot wijst Ulrich erop dat als HR-managers inderdaad doorgroeien tot de hoogste in rang, het aantal vrouwelijke CEO’s fenomenaal zal toenemen. Immers 42% van de succesvolle CHRO’s zijn immers vrouwen.

Bron: Business Harvard Review

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen