< Terug naar overzicht

HR-managers zien aantal medewerkers met een burn-out toenemen

Bijna één op de drie HR-managers ziet werknemers uitvallen met een burn-out. Vooral de hoge werklast doet werknemers de das om. Al helpt de lange koude winter ook niet.

Dat blijkt uit een onderzoek van OfficeTeam, een divisie van Robert Half bij meer dan 200 Belgische HR-managers. 28 procent van hen zegt dat burn-out geen onbekend fenomeen is in hun organisatie.

Als voornaamste oorzaak verwijzen de HR-managers naar de hoge werklast (57 procent) en een gebrek aan erkenning (43 procent).

Overuren (36 procent), de toegenomen economische druk (35 procent) en onrealistische verwachtingen (33 procent) vervolledigen de top vijf van de oorzaken van een burn-out.

Om een burn-out te voorkomen, promoot meer dan een derde van de HR-managers (35 procent) een teamgerichte werkomgeving en het herzien van jobfuncties.

Andere maatregelen zijn het aanmoedigen van teambuildingactiviteiten (30 procent), het invoeren van flexibele werkuren en telewerken (25 procent). Nog een andere maatregel is het aanwerven van tijdelijk (22 procent) of permanente (11 procent) medewerkers.

Toch neemt één op de vijf organisaties geen concrete maatregelen om een burn-out te voorkomen.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen