< Terug naar overzicht

HR-managers positief over groeiperspectieven economie en eigen bedrijf

HR-managers staan positief tegenover de groeiperspectieven van de Belgische economie en het eigen bedrijf. Bovendien wil bijna twee op de drie administratieve profielen aanwerven.

Dat blijkt uit een enquĂȘte van uitzendbureau OfficeTeam bij 200 HR-managers. Bijna twee op de drie (63 procent) HR-managers hebben vertrouwen in de groeimogelijkheden van de Belgische economie in 2013. De perceptie omtrent de economische groeivooruitzichten van het eigen bedrijf ligt met 78 procent nog hoger.

Een meerderheid van de HR-managers wil ook in de eerste helft van 2013 administratieve profielen aanwerven. Het merendeel van de aanwervingen zijn vervangingen (47 procent) en 15 procent zijn nieuwe functies.

Toch zegt een kwart van de HR-verantwoordelijken dat vrijgekomen functies niet opnieuw zullen ingevuld worden. 14 procent voorspelt een vermindering van het aantal administratieve medewerkers.

De top drie van functionele domeinen waarin aanwervingsmanagers de meeste problemen ondervinden bij de zoektocht naar gekwalificeerd personeel, zijn uitvoerende/persoonlijke assistentie (35 procent), algemene administratie (34 procent) en ondersteuning van projectmanagement (32 procent).

Zeven op de tien HR-managers vrezen administratieve medewerkers te verliezen aan concurrerende ondernemingen. In Brussel stijgt dit percentage tot 80 procent.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen