< Terug naar overzicht

HR-managers mishandeld: Air France doet aangifte na coup personeel

Air France doet aangifte tegen drie medewerkers die vermoedelijk twee HR-managers hebben mishandeld. De mishandeling vond plaats tijdens rellen die ontstonden na een aankondiging over een nieuwe reorganisatie bij het luchtvaartbedrijf.

De luchtvaartmaatschappij Air France verdenkt, naast drie medewerkers tegen wie aangifte werd gedaan, nog twintig andere medewerkers van betrokkenheid bij een vechtpartij op het hoofdkantoor in Parijs. Bij de schermutselingen werden twee managers van de HR-afdeling mishandeld, zo meldde de Franse zender RTL.

Mogelijk ontslag

Tegen drie medewerkers die personeelschef Xavier Broseta en zijn mededirecteur Pierre Plissonnier daadwerkelijk zouden hebben gemolesteerd, is aangifte gedaan. Een intern onderzoek heeft nog zowat twintig namen opgeleverd van mensen die zich zouden hebben misdragen. Het gaat volgens RTL voornamelijk om grondpersoneel, met name van de onderhouds- en vrachtdivisies. Maar ook twee piloten staan onder verdenking. Zij zouden de relschoppers met hun toegangspassen hebben binnengelaten. Een stewardess zou bovendien een beveiligingscamera met een sjaaltje hebben bedekt.

De lijst met medeplichtigen kan volgens RTL nog langer worden. Voor degenen die zich het zwaarst hebben misdragen, dreigt ontslag.

Nóg een grote reorganisatie

De rellen ontstonden tijdens een vergadering waarin de ondernemingsraad van Air France werd geïnformeerd over een nieuwe reorganisatie. Tussen nu en 2017 verdwijnen 2900 banen. Air France sprak vorige week woensdag tegen dat daarna nog 5000 ontslagen zijn gepland, zoals het weekblad Le Canard Enchainé had gemeld.

Air France heeft lang geprobeerd het personeel te overtuigen om langer en harder te werken voor hetzelfde geld om gedwongen ontslagen te vermijden, zoals zustermaatschappij KLM dat ook met de vakbonden heeft afgesproken. Vorige week bleek evenwel dat de piloten daarover geen akkoord wilden sluiten. Om toch een einde te maken aan de opeenstapeling van verliezen, is daarom besloten tot een harde sanering.

Bron: RTL (rtl.fr) en PW De Gids (pwdegids.nl)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen