< Terug naar overzicht

HR-manager bant netwerksites

De helft van alle Brits HR-managers gaat de strijd aan met werknemers die te veel surfen op internet. Populaire websites en sociale netwerksites worden bij meer dan twee op de drie bedrijven gebannen.

Clearswift, een Britse ICT-adviseur, deed onderzoek bij 300 HR-managers. De helft van de HR-managers heeft al disciplinaire maatregelen moeten nemen tegen werknemers die hun arbeidstijd wegsurfen op het net. Een groot deel (43%) zegt te moeten ingrijpen tegen medewerkers die op het werk naar pornosites surfen. Meer dan twee derde (65%) ontzegt hun medewerkers de toegang tot sociale netwerksites zoals Facebook of MySpace.

De bedrijven menen dat hun werknemers onnodig veel tijd op het internet doorbrengen. In combinatie met het gegeven dat één op de vijf HR-managers weinig kent van dit soort websites, spreekt Clearswift van een gemiste kans. Volgens het bedrijf maken steeds meer personen gebruik van netwerksites op het internet. Ze verwachten dat ze op deze manier in contact kunnen komen met bedrijven. Deze sites zijn dus interessante kanalen om in contact te komen met potentiële nieuwe medewerkers.

Clearview stelt dat HR-managers meer pogingen zouden moeten doen om sociale netwerksites te omarmen. Men betreurt dat veel managers onwetend zijn op dit gebied. De onderzoekers raden werkgevers ook af om de regels rond internetgebruik af te schuiven op de technische afdeling binnen het bedrijf. HR-managers moeten volgens hen beter opgeleid worden om op een verstandige manier om te gaan met hun surfende collega’s.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen