< Terug naar overzicht

HR maakt te weinig gebruik van HR-analytics

Bijna de helft (43 procent) van de HR-afdelingen heeft onvoldoende gegevens tot zijn beschikking om onderbouwde beslissingen te nemen, terwijl de helft niet genoeg capaciteit heeft voor het analyseren van deze kwantitatieve gegevens. De analyses die wél beschikbaar zijn, worden in 66 procent van de gevallen gebruikt door de directie bij het maken van strategische beslissingen.

Dat blijkt uit onderzoek van organisatie-adviesbureau Hay Group onder de 120 HR-professionals die de Hay Group HR-Day in Utrecht bezochten. De meeste HR-afdelingen in Nederland voeren een salarisbenchmark uit: 77 procent heeft gegevens over de salarispositie van alle medewerkers ten opzichte van hun referentiegroepen.

Daarnaast zegt 70 procent van de HR-managers ten minste één keer per jaar een toets te doen op de interne verhoudingen van salarissen. De data over salaris en arbeidsvoorwaarden wordt bij 79 procent van de organisaties ook gebruikt om het beloningsbeleid aan te passen.

Opvallend is dat HR-analytics in veel mindere mate gebruikt wordt om het loon-som-rendement te meten: ruim de helft van de HR-afdelingen (54 procent) weet niet wat de verhouding is tussen de kosten en opbrengsten per medewerker. “De praktijk leert echter dat organisaties vijf tot vijftien procent kunnen besparen door aandacht te hebben voor loonkosten in combinatie met productiviteit van werknemers”, zegt het adviesbureau.

Hoewel 62 procent van de HR-managers aangeeft inzicht te hebben in de kosten van het verloop op jaarbasis, zegt 54 procent geen duidelijk beeld te hebben van het benodigde personeelsbestand over minimaal vijf jaar.

Bron: Hay Group

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen