< Terug naar overzicht

HR kampt met perceptieprobleem

Medewerkers en HR-professionals denken verschillend over het niveau van dienstverlening geleverd door de HR-afdeling. En dit verschil in perceptie is wel heel groot.

Dat blijkt uit onderzoek van HR-dienstverlener ADP. In Europa is 38% van de medewerkers van mening dat ze goed gemanaged worden, terwijl 74% van de HR-professionals daarvan overtuigd zijn. Bovendien is dit een wereldwijd fenomeen.

HR-managers zijn significant meer tevreden over de manier waarop ze HR-vragen en vragen over beloning beantwoorden dan medewerkers. Medewerkers vinden dat hun vragen niet of slechts gedeeltelijk beantwoord worden. En als ze al een antwoord krijgen, zijn medewerkers vaak ontevreden over de te volgen procedure. HR-professionals daarentegen denken dat medewerkers daar wel tevreden over zijn.

Deze perceptieverschillen hebben bovendien een invloed op de verloopintentie. Van de medewerkers die snel en een goed antwoord kregen van HR op hun vragen, is een vijfde van plan om binnen het jaar het bedrijf te verlaten. Bij medewerkers die niet tevreden zijn, stijgt dit percentage tot 24%.

Andere bevindingen

  • 45% van de werknemers in Europa is het eens met de stelling dat hun werkgever groeimogelijkheden biedt. Van de HR-professionals is 71% daarvan overtuigd.
  • 44% van de medewerkers is het eens met de stelling dat hun leidinggevende aandacht heeft voor de ontwikkelings- en groeimogelijkheden. Van de HR-professionals is 60% daarvan overtuigd.
  • 47% van de medewerkers zegt dat het performance-managementsysteem eerlijk is. Van de HR-professionals is 60% daarvan overtuigd.
  • 41% van de medewerkers vindt dat functioneringsgesprekken bijdragen aan de ontwikkeling van hun carrière, tegenover 63% van de HR-professionals.

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen