< Terug naar overzicht

HR is het kneusje aan de directietafel

HR wil een betrouwbare en waardevolle adviseur zijn van de bedrijfstop. Maar de meeste CEO's beschouwen HR als het kneusje aan de directietafel. Niettemin onderhouden ze een goede relatie met hun HR-manager en vertrouwen ze hem ook. En verwachten ze een grotere strategische inbreng van HR.

Dat blijkt uit een studie uitgevoerd door de Economist Intelligence Unit in opdracht van Oracle en IBM. Slechts 38 procent van de directieleden zien in HR een belangrijke speler en bijna een derde zegt dat HR-directeurs niet van hetzelfde kaliber te zijn dan andere directieleden.

Bijna de helft (40 procent) van de directieleden vindt dat de HR-functie te veel gericht is op processen en procedures en de ‘business’ te weinig begrijpt.

Maar er is ook goed nieuws. De bedrijfstop erkent het belang van een goed personeelsbeleid en –strategie. 80 procent van de CEO’s ziet een sleutelrol weggelegd voor HR in het opstellen van de bedrijfsstrategie.

“CEO’s verwachten van HR dat ze bedrijfsproblemen oplossen en een strategische partner zijn”, becommentarieert Stephanie Bird van CIPD (Chartered Institute of Personnel and Development) de studie. “Meer zelfs, de andere directieleden zetten de deur op een kier voor HR om als een volwaardige partner mee te schuiven aan de directietafel.”

Een studie van CIPD die later deze maand bekendgemaakt zal worden, komt tot dezelfde conclusie. Daaruit blijkt dat zowel CEO’s als HR dezelfde prioriteiten hebben, namelijk over de juiste vaardigheden en talent beschikken om te kunnen groeien. “Hoewel HR op dezelfde lijn zit als andere directieleden wat betreft het implementeren van de bedrijfsstrategie, heeft HR minder invloed bij het uitstippelen van de bedrijfsstrategie”, merkt Bird op.

“HR wordt niet uitgesloten van de directietafel, maar moet meer proactief zijn. Hun collega’s aan de tafel zijn niet zozeer geïnteresseerd in een historiek van de verzuimcijfers, maar willen weten welke talenten ze nodig hebben binnen twee of drie jaar”, besluiten de onderzoekers.

Bron: People Management

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen