< Terug naar overzicht

HR is de brandweer niet

Steun komt soms uit onverwachte hoek. Zo hield Rudy De Leeuw, voorzitter van het ABVV, op het HR Square-seminarie 'Oog in oog met De Leeuw' een pleidooi voor een HR-invalshoek op directieniveau.

“HR krijgt te vaak de rol van brandweer toegeschoven”, aldus ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw. “De HR-afdeling wordt pas bij de top van het bedrijf gehaald wanneer er een brand geblust moet worden. Deze zienswijze moeten bedrijven absoluut overboord gooien. HRM moet een volwaardige plaats innemen in de directie van elk bedrijf."
"Ik zie niet in waarom de financiële directie traditioneel veel meer aanzien heeft en bijgevolg ook meer gewicht in de schaal kan leggen", beklemtoont De Leeuw. "De verantwoordelijken voor het personeelsbeleid nemen op zijn minst een evenwaardige positie in. Een volwaardige HR-rol op elk niveau kan het sociaal overleg enkel ten goede komen.”
Dit citaat toont meteen aan hoe openhartig ideeën en ervaringen werden uitgewisseld op het unieke seminarie. Natuurlijk was de rechtstreekse gedachtewisseling tussen topverantwoordelijken (uit HR en vakbond) ook best pittig. Zo werd er uitvoerig gediscussieerd over de kwaliteiten en competenties van afgevaardigden en verkozenen. Natuurlijk passeerden ook het stakingsrecht, de antwoorden op de financiële crisis en de gouden parachutes de revue. Binnenkort leest u er alles over in HR Square.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen