< Terug naar overzicht

HR indiscreet met informatie over bedrijf én personeel

Bijna een derde van de medewerkers verspreidt vertrouwelijke bedrijfsinformatie onder collega’s. Ongeveer een vijfde doet dit ook met vertrouwelijke informatie over collega’s. Vooral het management blijkt loslippig te zijn.

Dat blijkt uit een enquête van Iron Mountain, een consultant gespecialiseerd in databeheer en –beveiliging, bij meer dan 5000 werknemers en leidinggevenden in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

De afdeling juridische zaken, de bedrijfsleiding en HR zijn het meest indiscreet als het gaat om het intern verspreiden van vertrouwelijke bedrijfsinformatie.

54 procent van de juristen en 41 procent van de bedrijfsleiding en de HR-afdeling lekt wel eens vertrouwelijkheden over het bedrijf. Een kwart doet dit ook over medewerkers.

Medewerkers die op zoek zijn naar vertrouwelijke informatie over het bedrijf, wenden zich vooral tot collega’s met een langere anciënniteit of een leidinggevende functie. Voor de pikante details klopt men aan bij de secretaresses (21 procent) en de collega’s van de personeelsafdeling (15 procent).

Bron: HR Praktijk

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen