< Terug naar overzicht

HR in raad van bestuur heeft een positieve impact op de resultaten

Bedrijven waar HR in de raad van bestuur zit, presteren opmerkelijk beter dan hun branchegenoten die geen HR-vertegenwoordiger hebben in de top.

Dat blijkt uit een analyse van Fortune 500 bedrijven door SuccessFactors, een dochteronderneming van SAP, dat zich specialiseert in HCM-software. Bedrijven met een vertegenwoordiger van HR in de raad van bestuur zijn gemiddeld 105 procent meer winstgevend dan hun branchegenoten zonder HR-vertegenwoordiger in de raad van bestuur.

Bedrijven die in hun jaarverslag aandacht besteden aan eventuele HR-risico’s, zoals retentie van kritisch talent, scoren beter op financiële parameters zoals operationele winst, rendement op activa en winst per aandeel dan hun branchegenoten die geen aandacht besteden aan HR-risico’s in hun jaarverslag.

Bedrijven die verschillende keren per jaar een beoordelingsgesprek voeren met hun medewerkers, realiseren hun financiële kwartaalvooruitzichten en een hogere rentabiliteit dan bedrijven die op jaarlijkse basis beoordelingsgesprekken voeren.

Bron: HR Review

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen