< Terug naar overzicht

HR heeft weer tijd voor talentmanagement

De aandacht voor inkrimping, sanering en herstructurering verschuift geleidelijk naar meer interesse voor strategische personeelsplanning en het ontwikkelen van talent (en het inzetten van software daartoe).

Zo’n 92% van de bedrijven heeft een beleid voor strategisch talentmanagement. Bij 90% van de bedrijven zijn lijnmanagers verantwoordelijk voor de uitvoering ervan, terwijl bij 83% de HR-afdeling mee zorgt voor de consistente uitvoering.

Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van het Top Employers Institute, waarvoor wereldwijd het HR-beleid van meer dan 900 bedrijven onder de loep is geschoven.

Opleiding en ontwikkeling zijn prioriteit

Training en ontwikkeling staan bovenaan op de prioriteitenlijst van HR. “Bedrijven willen hun huidige personeel weer perspectief geven. Ze scouten talenten en leiden managers op voor de toekomst”, aldus Samantha Crous, regional director van Top Employers, in Personeelsnet.

Met hulp van software en internet

Negen op de tien ‘top employers’ zetten software voor opleiding en ontwikkeling in. Nagenoeg zeven op de tien hebben een online-zelfbeoordelingssysteem. Die praktijken bezorgen de organisaties een betere kijk op de profielen van medewerkers. Zo kan de strategische personeelsplanning effectiever worden uitgewerkt. Het maakt het voor HR ook makkelijker om medewerkers eenvoudiger en centraler te monitoren.

Door de software en de online-systemen wordt de persoonlijke ontwikkeling van alle medewerkers voortdurend bijgehouden. Dat maakt het ook eenvoudiger om de leertrajecten uit te tekenen.

Bron: Personeelsnet (personeelsnet.nl)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen