< Terug naar overzicht

HR heeft te weinig vaardigheden om echte partner te zijn

De transformatie van HR-afdelingen naar een strategisch partnership wordt nog steeds belemmerd door onvoldoende vaardigheden van het HR-team. Niettemin werken veel bedrijven weer aan HR-transformatie, nadat dit in de jaren 2008 en 2009 door de crisis stagneerde.

Dat blijkt uit het jaarlijkse rapport HR Transformation van de internationale HR-dienstenverlener ADP. 85 procent van de onderzochte bedrijven werkt aan HR-transformatie. Dat is een stijging ten opzichte van 2008 en 2009. Wereldwijd deden 225 respondenten mee aan het onderzoek.

Kostenreductie en procesverbetering zijn voor het merendeel van de bedrijven (56 procent) de reden om te werken aan HR-transformatie, direct gevolgd door de wens om meer service te bieden aan lijnmanagement en medewerkers (52 procent).

Veel deelnemers willen zich concentreren op kerntaken en medewerkers hiervoor vrijmaken (respectievelijk 35 en 53 procent). Betere rapportagemogelijkheden blijven met 17 procent toch ook nog een belangrijke reden.

Opvallend is dat bijna de helft van de organisaties die HR-taken outsourcen, verwachten dat zij de komende jaren hieraan tot een kwart méér geld zullen uitgeven.

Het aantal organisaties in Noord- en Zuid-Amerika dat werkt aan HR-transformatie is vorig jaar stabiel gebleven op niet minder dan 89 procent. In Azië was er sprake van een achteruitgang met een daling van 93 naar 81 procent. In de EMEA-landen (Europa, Middenoosten en Afrika) is er duidelijke groei ten opzicht van 2008. Toen werkte 75 procent van de organisatie aan transformatie tegen 87procent in 2010.

Bron: PW Intermediair

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen