< Terug naar overzicht

HR heeft te weinig inzicht in eigen kosten

Niet zelden heeft HR te weinig inzicht in de eigen uitgaven. Daardoor wordt een efficiëntieverbetering gemist én valt ook het benchmarken niet mee. Benchmarking wordt bovendien bemoeilijkt door de grote verschillen in de sectoren, landen en regio’s.

Dat blijkt uit een studie van het Nederlandse HR-dienstenbedrijf ADP. Eerst het goede nieuws: de HR-afdelingen weten doorgaans behoorlijk goed welke kosten zij maken. Het slechte nieuws: vaak gaat het louter en alleen om de zichtbare kosten. HR kent, bijvoorbeeld, de directe arbeidskosten en de prijs van de systeeminstallaties.

Verborgen kosten


De kennis van de kosten van de minder zichtbare kosten ligt al een flink stuk lager. Het gaat dan onder meer om indirecte arbeidskosten en allerhande opleidingen van medewerkers die nodig zijn om te kunnen omgaan met HR-informatiesystemen en allerhande HR-tools.

En laat nu net al die minder zichtbare kosten vaak de grote meerderheid vormen. Als die kosten verborgen blijven, geraken zij ook niet in de budgetplannen en kunnen er slechte keuzes gemaakt worden.

Grote verschillen


Het is hoe dan ook een complexe taak om alle kosten van de HR-afdeling exact te berekenen. Bovendien verschillen ze sterk al naargelang van het bedrijf, de organisatiecultuur, de bedrijfsgrootte en de sector.

De verschillen per land of regio zijn vaak nog veel groter. Een voorbeeld: het verwerken van persoonlijke gegevens van werknemers in Italië en Frankrijk vergt de helft van de tijd die nodig is voor de salarisverwerking. In Groot-Brittannië gaat dat veel sneller, omdat het juridische kader voor salarisverwerkingsactiviteiten er minder complex is.

Een benchmark opstellen is dan ook een hachelijke zaak. Er treden dergelijke grote verschillen op, dat een vergelijking meestal weinig zin heeft. Zelfs de nodige expertise van een HR-afdeling is in het algemeen moeilijk vast te leggen, juist omdat de complexiteit van HR zo sterk verschilt per bedrijf, cultuur of land.

Bron: PW De Gids en ADP-whitepaper ‘HR-uitdagingen en -oplossingen: cost of ownership verlagen door procesverbetering’

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen