< Terug naar overzicht

HR groeit en bloeit

Volgens Europees onderzoek zou HR steeds meer een prominente rol opnemen in grote bedrijven. De manier waarop HR taken uitvoert, is voor veel bedrijven de allerbelangrijkste bekommernis voor het nieuwe jaar.

HR-dienstverlener Hewitt Associates voerde onderzoek uit bij 53 organisaties die samen meer dan 3 miljoen personeelsleden tellen. Men ging de gangbare methoden en prioriteiten na van de Europese HR-functie over landen en sectoren heen.
Zeven op tien deelnemende bedrijven gelooft dat het veranderen van de manier waarop HR zijn diensten levert de meest prangende kwestie is waarmee de organisatie in 2007 zal geconfronteerd worden. HR wordt dan ook meer en meer gezien als een drijvende kracht achter de bedrijfsprestaties en minder als een administratieve afdeling. Het steunen van organisatorische doeltreffendheid wordt door de bedrijven omschreven als primair doel van de HR-functie. Het beheer van verandering en het aantrekken en behouden van talent blijven voor zes op tien ondervraagden de belangrijkste onderliggende doelstellingen van HR. Het loonkostenbeheer en de personeelsadministratie krijgen de minste aandacht en worden slechts door minder dan één op tien van de deelnemende organisaties als prioritair gedefinieerd.
Een andere vondst is dat HR-directeuren doorgaans erg tevreden zouden zijn over hun job. Driekwart van de respondenten wees erop dat ze hun bedrijf en hun rol binnen het bedrijf echt appreciëren. Slechts een paar zou zijn HR-rol opgeven en een andere functie overwegen.
In overeenstemming met de bevindingen van vorig jaar, zou talentbeheer het gebied zijn waar HR de grootste invloed heeft op de bedrijfsprestaties. De ondervraagden verwachten dat in de loop van de volgende drie jaar nog meer de nadruk op het talentbeheer zal liggen.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen