< Terug naar overzicht

HR-freelancers zien 2014 minder rooskleurig

Bijna twee derde van de freelancers verwacht in 2014 meer te verdienen. 9% verwacht dit jaar minder te verdienen. Opvallend is dat vooral HR-freelancers 2014 minder rooskleurig zien dan hun collega’s.

Dat blijkt uit een online- en telefonische rondvraag van Freelancenetwork.be bij 728 freelancers. 64% van de freelancers verwacht in 2014 meer te verdienen dan in 2013. 9% van de freelancers verwacht een achteruitgang van de verdiensten. Bij de HR-freelancers verwacht 59% een beter jaar.

15% van de freelance HR-medewerkers verwacht volgend jaar minder te verdienen. Dat is veel meer dan het nationaal gemiddelde, waar 9% een daling van het inkomen verwacht. Anderzijds zegt 53% van de HR-freelancers dat 2013 een beter tot een veel beter jaar was dan 2012. Daarom verwachten een aantal freelancers een lichte terugval in 2014.

Coaches en trainers, technische freelancers (ingenieurs, IT’ers) en lay-outers verwachten meer werk. Opvallend is dat freelance interim-managers 2014 opvallend negatiever tegemoet zien, terwijl zij voor 2013 heel optimistisch gesteld waren.

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen