< Terug naar overzicht

HR-dienstverleners helpen recordaantal werkzoekenden aan een job

2016 was een topjaar voor de HR-dienstverleners. De positieve economische context zorgt ervoor dat er meer jobs zijn en dat er opnieuw meer wordt aangeworven. Toch blijven de bedrijven voorzichtig en blijft er een duidelijke nood aan flexibiliteit.

De uitzendsector laat voor 2016, voor het derde jaar op rij, positieve groeicijfers optekenen. De activiteit groeide met 9,3 procent. In 2016 vonden 652.338 personen via uitzendwerk hun weg naar de arbeidsmarkt, wat overeenkomt met 109.399 voltijdequivalenten. Dit cijfer was nooit zo hoog.

Meer studenten (232.919) gingen via uitzendwerk aan de slag. Maar het is vooral het aandeel van meer ervaren profielen dat in het oog springt: 16,7 procent van de uitzendkrachten is 45+. Het aandeel 50+ steeg met 17,2 procent, het aandeel 55+ zelfs met 21,2 procent. Zo maakte Federgon, de federatie van de HR-dienstverleners in België, bekend bij de presentatie van de jaarcijfers van de sector.

Ook andere Federgon-sectoren doen het goed. De sector Rekrutering, Search & Selectie en de sector Interim-Management tonen een gelijkaardige positieve evolutie: zij groeien in 2016 met meer dan 10 procent. De dienstenchequesector heeft de regionalisatie goed doorstaan en zag het aantal gepresteerde uren met 2,9 procent stijgen.

De digitalisering, de automatisering en de disruptieve economie zullen in de toekomst verder zorgen voor een hogere volatiliteit. Bovendien zorgt de uitstroom van de babyboomers voor extra spanningen op de arbeidsmarkt. Ook de integratie van allochtonen en vluchtelingen blijft een extreme uitdaging.

Bron: Federgon (federgon.be)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen