< Terug naar overzicht

HR baseert beslissing te weinig op data

Slechts één op de drie bedrijven maakt gebruik van rekruterings- en personeelsdata bij het nemen van beslissingen. Terwijl een meerderheid van de bedrijven toch allerlei data verzamelen over medewerkers.

Dat blijkt uit een wereldwijd onderzoek van HR-consultancybedrijf Alexander Mann Solutions en HR Today Institute bij meer dan 380 HR-managers uit meer dan 300 organisaties.

Een overgrote meerderheid (90 procent) verzamelt data over hoe werknemers presteren, maar slechts 51 procent gebruikt de informatie om het rekruteringsproces te verbeteren. Een derde (32 procent) verzamelt wel data, maar doet er absoluut niets mee.

De top drie van data die organisaties verzamelen zijn: de resultaten van prestatiebeoordelingen (73 procent), het verloop van nieuwe medewerkers (55 procent) en klantentevredenheid (50 procent).

Informatie over hoe snel nieuwe medewerkers promotie maken (13 procent), de tijd die nieuwe medewerkers nodig hebben om productief te worden (12 procent) en de winst per werknemer (24 procent) worden het minst gemeten.

De respondenten verwijzen naar verschillende redenen waarom ze geen data verzamelen, gaande van het ontbreken van een adequaat informaticasysteem, over beperkte middelen tot een gebrek aan discipline.

Bron: www.hrmagazine.co.uk

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen