< Terug naar overzicht

HR-afdeling met hakken over de sloot

Het werk van HR wordt op andere bedrijfsafdelingen erg matig geapprecieerd. In Vlaanderen krijgt de personeelsdienst van de collega’s een povere 5,5 op 10 toebedeeld, in Wallonië ligt die score nog lager (5,2/10). Ook het zelfbeeld van HR-professionals is niet denderend, met een Nederlandstalige 6,5 op 10 en een Franstalige 6,1 op 10. Vooral de loopbaanbegeleiding en de organisatie van beoordelingsgesprekken kunnen beter.

De ontnuchterende cijfers komen uit een enquête van HRM Net, in samenwerking met The House of Marketing, bij 952 respondenten. Daarvan zijn er 496 of 53% HR-professional. Aan de enquête namen vooral bedienden, kaderleden en algemeen directeurs deel. Van de respondenten is 75% Nederlandstalig.

De HR-professional blijkt over het resultaat van zijn eigen werk en/of dat van de HR-afdeling niet bijster enthousiast te zijn. In Vlaanderen geeft hij zichzelf 6,5 op 10. De Vlaamse HR-medewerker vindt wel dat zijn afdeling er tamelijk goed in slaagt de werknemers aan het bedrijf te binden (7,6/10) en hij is ook redelijk tevreden over de transparante salarispolitiek en de interne communicatie (6,8/10). Hij is veel minder opgezet met de manier waarop HR problemen oplost (5,6/10) en beoordelingsgesprekken organiseert (5,7/10).
De Franstaligen zijn nog strenger voor zichzelf. Ze halen een score van 6,1 op 10. De binding van de werknemers aan de onderneming scoort ook hier het best (7,2/10), samen met de regeling van de werkuren (ook 7,2/10). De loopbaanbegeleiding en de bevordering van het woon-werkverkeer (5,3/10 en 5,2/10) scoren in het zuiden van ons land het laagst.
De zelfkritiek mag al scherp zijn, de kritiek van niet-HR-professionals is nog scherper. Op Vlaamse bodem krijgt HR 5,5/10, in Wallonië amper 5,2. Op Vlaams niveau is er een onvoldoende voor loopbaanbegeleiding (4,9/10). In Wallonië tellen we vier ‘buizen’: problemen oplossen en bevorderen van het woon-werkverkeer (4,9/10), verzorgen van de interne communicatie (4,8/10) en, opvallend, de binding van de werknemers aan het bedrijf (4,7/10). Op dit laatste aspect blijkt er in Wallonië dus een groot verschil tussen perceptie (eigen score: 7,2) en realiteit te zijn (4,7).

De resultaten van de HRM Net-enquête bevestigen eerder onderzoek. Een bevraging in Nederland leidde onlangs tot een beoordeling van 6,1 op 10 voor de HR-afdeling. Het Randstad-onderzoek ‘HR in België’ uit 2003 toont waarderingscijfers van 6,7 tot 8 op 10. Uit een enquête van SD Worx in 2002 blijkt dat 10 tot 25% van de HR-professionals zichzelf een onvoldoende geeft. Vooral personeelsplanning en opleidingen scoorden daarin zwak.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen