< Terug naar overzicht

Hoop op eenheidsstatuut voor 8 juli slinkt (ontslagen worden wel nu al versneld)

De regering-Di Rupo heeft nog 75 dagen voor de deadline van het Grondwettelijk Hof op 8 juli verstrijkt. Maar de hoop dat er nog een eenheidsstatuut uit de bus zal komen, wordt met de dag kleiner. Dat maakt veel bedrijven nerveus en ze willen in mei nog snel personeel ontslaan.

Vanuit politieke hoek is te horen dat er de komende weken geen oplossing verwacht moet worden voor het eenheidsstatuut voor arbeiders en bedienden. Het dossier zal wellicht pas in de tweede helft van mei of juni op de tafel van het kernkabinet belanden.

Dat maakt veel ondernemingen zenuwachtig. Als er geen oplossing komt, dreigt voor bedrijven met veel arbeiders in dienst een explosie van de ontslagkosten. Vanaf 8 juli kan elke ontslagen arbeider naar de rechtbank stappen om de ontslagvergoeding van een bediende te eisen. Of een rechtbank die ook zal toekennen, is onduidelijk. Maar de bedrijven bereiden zich op het ergste voor.

Bij veel bedrijven ligt daarom een plan-B klaar. Beter nu al een arbeider ontslaan dan wachten tot een nieuw en duurder systeem wordt ingevoerd, is de achterliggende redenering. De vraag is of de bedrijven met die noodmaatregel kunnen wachten op een eventuele oplossing van de regering. Als zo'n vergelijk er al komt, want een minister zegt dat "altijd beslist kan worden om niet te beslissen."

Een andere mogelijkheid is het aanpassen van de grondwet. Minister van Economie en grondwetspecialist Johan Vande Lanotte (SP.A) buigt zich daarover. Door bijvoorbeeld de ongelijkheid tussen arbeiders en bedienden in de grondwet in te schrijven, kan het arrest van het Grondwettelijk Hof omzeild worden. Al zou deze piste geen steun meer krijgen van de meeste regeringspartijen.

Een andere piste is dat er een light-versie van het eenheidsstatuut komt, waarbij alleen de discriminatie rond de carensdag en de opzeggingstermijnen weggewerkt zou worden. De rest, onder meer de uitbetaling van het loon, de verschillen rond vakantiegeld, proefperiodes en tijdelijke werkloosheid, niet. Het Grondwettelijk Hof verwijst immers alleen nadrukkelijk naar de carensdag en de opzeggingstermijnen.

Bron: De Tijd/De Standaard

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen