< Terug naar overzicht

Hoewel HR vervrouwelijkt, blijft het senior management een mannenbastion

Er zijn drie keer meer vrouwen dan mannen die onderaan de ladder starten in een HR-rol. Toch slaagt slechts een klein aantal van hen er in door te groeien tot het directieniveau. De meeste vrouwelijke HR-professionals blijven steken op het managementniveau.

De Britse Middlesex University en de City University of Hong Kong ondervroegen bijna duizend leden van de the Hong Kong Institute of Human Resource Management (HKIHRM) en het Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD) over hun rol of functie binnen hun organisatie.
 
In het Verenigd Koninkrijk heeft 4,2% van de mannen werkzaam in HR een generalistische rol. 30,5% van de mannen had een managementfunctie en 38% een directiefunctie. Dit terwijl bijna drie keer zoveel vrouwen (14,6%) een generalistische HR-rol hebben en slechts 19% een functie bekleedt op directieniveau.
 
Ook in Hong Kong zijn er verschillen tussen mannen en vrouwen, al zijn die iets kleiner. Iets minder dan 18% van de mannen en vrouwen hebben een generalistische HR-functie. 47,4% van de vrouwelijke respondenten waren HR-manager, bij de mannen is dat 40%. Mannen zijn dan weer oververtegenwoordigd op directieniveau: 30% van de mannen had een functie op directieniveau tegenover 18% van de vrouwen.

Hoewel er meer vrouwen een managementfunctie hebben (39%) in vergelijking met mannen (30,5%), blijven ze ondervertegenwoordigd op het directieniveau. Volgens de onderzoekers is het des te spijtiger dat vrouwelijke HR-professionals onvoldoende doorstoten tot de top “omdat HR nauw betrokken is bij beslissingen over aanwervingen en promotie.’

Bron: HR Review

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen