< Terug naar overzicht

Hoeveel mensen heb je nodig om verandering door te drukken?

Bereken de vierkantswortel van het aantal personeelsleden. Zoveel medewerkers heb je nodig om verandering tot stand te brengen in een organisatie. Het komt er dan wel op aan dat aantal ‘informele leiders’ de kar te laten trekken.

De berekening van het aantal nodige medewerkers komt van Trish McFarlane, de vrouw achter de blog HR Ringleader, CEO van HRevolutionize en HR-directeur van HR- en opleidingsbedrijf Brandon Hall Group.

Als je 120 medewerkers hebt, heb je er dus 11 van hen nodig om de verandering mee op te starten en door te drukken. Uiteraard gaat het niet om 11 willekeurige medewerkers, je moet er de ‘informele leiders’ of ‘beïnvloeders’ uit kiezen. Op die manier kan je de verandering zowel formeel als informeel van stapel laten lopen. De informele beïnvloeders versterken dan de formeel gevraagde veranderingen.

Een kleine groep mensen kan voor grote veranderingen zorgen. Daar geldt echter ook een waarschuwing bij: een even kleine groep kan de zaak evengoed blokkeren, als die groep voldoende informele invloed heeft. Kies uw medewerkers die de kar moeten (helpen) trekken, dan ook zeer zorgvuldig.

Bron: P&O Actueel (penoactueel.nl), HR Ringleader (hrringleader.com)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen