< Terug naar overzicht

Hoe zorgt HR ervoor dat freelancers en flexmedewerkers zich volwaardige medewerkers voelen?

Niet het soort contract, maar de relatie met de leidinggevende bepaalt of een freelancer of flexmedewerker zich betrokken voelt bij de organisatie.

Dat blijkt uit een afstudeeronderzoek in opdracht van KPN FlexConnect. Het onderzoek ging na in hoeverre HR ervoor kan zorgen dat freelancers of flexmedewerkers zich een volwaardige medewerker voelen van de organisatie, zich willen inzetten en zich voor een langere tijd aan de organisatie willen binden.

De belangrijkste bevindingen van het onderzoek laten zien dat flexmedewerkers wel degelijk affectief betrokken kunnen zijn bij de organisatie. Daarnaast blijkt in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, dat de flexwerkers ook graag een duurzame relatie willen aangaan.

Veel hangt af van het gedrag van de teamleider. Om de relationele betrokkenheid te vergroten, is het van belang om te investeren in het managen van werk. De extra inzet van flexmedewerkers hangt het sterkst af van het ondersteunend leiderschapsgedrag van de teamleider. Tot slot wordt de vertrekintentie van flexmedewerkers enkel beïnvloed door het gedrag van de teamleider.

Bron: HR Praktijk

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen