< Terug naar overzicht

Hoe zien medewerkers en leiders van de toekomst eruit?

Het Nederlandse HR Praktijk heeft een rondetafelgesprek van de ‘Beter Ondernemen Show’ gebracht met als dubbele uitgangspunt: hoe zien de organisatie en medewerker van de toekomst eruit én wat betekent dat voor HR of leiderschap?

De ‘Beter Ondernemen Show’ is een initiatief van softwarehuis Afas met steun van HR Praktijk, waarin bij elke editie drie of vier gerenommeerde sprekers op het podium hun licht laten schijnen over één centraal thema.

Sprekers bij deze sessie waren Peter van Uhm (voormalig Commandant der Nederlandse Strijdkrachten), Bas van der Veldt (CEO van Afas), Bart Hufen (gamification specialist) en Peter van den Hout (hoofdredacteur HR Praktijk) onder leiding van presentator Bas Westerweel. We focussen op enkele toekomstbeelden.

Hoe ziet de medewerker van de toekomst eruit?

Gamification specialist Bart Hufen: “Voor mij is dat de homo ludens – de spelende mens – die er altijd maar op gericht is zichzelf beter te maker.”

HR Praktijk-hoofdredacteur Peter van den Hout: “Het zijn ‘hybride’ medewerkers die dan weer in dienst van een werkgever, dan weer een tijdje voor zichzelf bezig zijn en dan weer in deeltijd werken. Privé en werk zullen daarbij in toenemende mate in elkaar overlopen.”

Peter van Uhm (voormalig Commandant der Nederlandse Strijdkrachten): “Het zijn medewerkers die heel bewust een balans zoeken tussen werk en privé en voor zichzelf bepalen wat ze met hun werk willen bereiken. En daar ook bewust met hun werkgever over praten.”

Afas-CEO Bas van der Veldt: “Voor mij is de medewerker van de toekomst iemand die goed kan omgaan met vrijheid. Steeds meer leiders in organisaties bieden hier ruimte voor door meer vertrouwen te geven, maar tegelijkertijd zie ik hier in de praktijk nog veel medewerkers mee worstelen. De medewerker van de toekomst kan omgaan met de verantwoordelijkheden die vrijheid met zich meebrengt. 

Hoe ziet de leider van de toekomst eruit?

Peter van Uhm: “De leiders weten dat het uiteindelijk om vertrouwen gaat en dat je je mensen niet alleen moet motiveren, maar ook moet inspireren.”

Bart Hufen: “Het zijn scheidsrechters op het speelveld, die aangeven hoe groot dat speelveld is en medewerkers de ruimte geven om dat speelveld zo goed mogelijk te benutten.”

Bron: HR Praktijk (hrpraktijk.nl), Afas (afas.nl)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen