< Terug naar overzicht

Hoe tijdelijk is werkbetrokkenheid?

Werkbetrokkenheid is zeer dynamisch en fluctueert aanzienlijk gedurende verschillende werkzaamheden tijdens een werkdag. Dit is een van de bevindingen van Andrea Reina-Tamayo in het proefschrift ‘Work Engagement: An Episodic Perspective’ (Erasmus Universiteit Rotterdam). Daarnaast onderzocht Reina-Tamayo welke factoren de betrokkenheid bij werkzaamheden stimuleren of juist hinderen.

Werkbetrokkenheid weerspiegelt een positieve gemoedstoestand ten opzichte van het werk. Deze gemoedstoestand wordt gekarakteriseerd door een energiek en enthousiast gevoel jegens het werk, evenals het zodanig opgaan in het werk dat de tijd vliegt. Doorgaans focust onderzoek naar werkbetrokkenheid op algemene en langdurige gevoelens van betrokkenheid die mensen voelen voor hun werk. Andrea Reina-Tamayo gaat een stap verder en speurt naar de tijdelijke aard van werkbetrokkenheid, wat zij ook wel ‘episodische fluctuaties’ in de werkbetrokkenheid noemt.

Ze gebruikte een smartphone app en stuurde de gebruikers een week lang dagelijks drie pushberichten op willekeurige momenten, met vragen die betrekking hadden op wat ze aan het doen waren, waar ze waren, met wie, hoe ze zich voelden qua energie en enthousiasme en in hoeverre ze opgingen in hun werk. Op deze manier kon ze data verzamelen en konden gebruikers van de app hun betrokkenheid volgen en inzicht krijgen in hun energieniveaus.

Het bleek dat werknemers het meest betrokken zijn en hun werk het best uitvoeren als hun aandacht wordt getrokken door de werkzaamheden en als zij toegang hebben tot ‘tijdelijke of episodische werkbronnen’, zoals het ontvangen van positieve feedback van een leidinggevende over de taak waarmee ze bezig zijn of hulp van een collega bij het uitvoeren van een taak op een bepaald moment van de werkdag.

Het niveau van betrokkenheid van werknemers daalt wanneer zij last hebben van tijdelijke werkbelemmeringen, bijvoorbeeld als ze een opdracht beginnen met een onduidelijke doelstelling. Ook kunnen negatieve gedachten de tijdelijke werkbetrokkenheid verlagen, bijvoorbeeld wanneer iemands gedachten afdwalen door een ruzie thuis.

Bron: eur.nl

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen