< Terug naar overzicht

Hoe nieuwe medewerkers integreren?

U hebt wellicht uw eigen ideeën over hoe u nieuwe medewerkers in het bedrijf inpast zodat ze snel op volle kracht meedraaien. Maar misschien laat u zich wel leiden door een van de volgende mythes?

Het economisch nieuwsportaal Trends zet 5 mythes op een rij over het snel integreren van nieuwe medewerkers.Mythe 1: De beste nieuwkomers redden zich op eigen kracht.

Nieuwkomers zijn meestal terughoudend om hulp en informatie te vragen. Dat is een kwestie van ego en van de wens zich snel te bewijzen. Managers moeten nieuwkomers daarom niet laten dobberen, maar hen constant vragen stellen.

Mythe 2: Als ik nieuwkomers een berg informatie geef, vinden ze zelf wel wat ze nodig hebben.

Documentatie (handboeken, rapporten, memo’s) is noodzakelijk, maar niet voldoende. Managers doen er beter aan bij nieuw personeel de nadruk te leggen op relatieontwikkeling.

Mythe 3: Een oppervlakkige introductie is genoeg.

Het zet nauwelijks zoden aan de dijk als iemand een rondleiding door het kantoor krijgt en kort aan de groep wordt voorgesteld. Een zorgvuldig geplande, strategische introductie bij voor nieuwkomers belangrijke personen is noodzakelijk.

Mythe 4: De eerste opdrachten moeten klein, compact en snel uitvoerbaar zijn.

Het idee is dat zulke opdrachten motiveren en de nieuwkomer zich snel kan bewijzen. In werkelijkheid moeten de eerste opdrachten vooral relatieontwikkeling stimuleren. Hij/zij moet voor de eerste opdracht relaties kunnen opbouwen met verschillende personen om de klus te klaren.

Mythe 5: Mentoren zijn het best om nieuwkomers geïntegreerd te krijgen.

Eigenlijk is het belangrijker een goed maatje te hebben aan wie de nieuwkomer triviale vragen (“Hoe bestel ik printpapier?”) of politiek gevoelige vragen (“Wiens mening telt het meest?”) kan stellen.Bron: Trends, MIT Sloan Management Review, Kluwermanagement.nl

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen