< Terug naar overzicht

Hoe meer met brugpensioen, hoe minder Europese subsidies

De Europese Commissie kant zich fel tegen een brugpensioenregeling voor de ontslagen werknemers van Ford Genk en zijn toeleveranciers. Hoe meer werknemers met brugpensioen gaan, hoe minder Europese subsidies er komen.

De Europese Commissie komt alleen met financiële steun voor de getroffen werknemers bij Ford Genk en zijn toeleveranciers over de brug als het duidelijk gaat om hertewerkstellingsprojecten.

De toekenning van een brugpensioen, een werkloosheidsuitkering plus een premie van het bedrijf, ziet de Europese Commissie niet zitten. De hele discussie over massaal brugpensioen bij Ford wordt bij de Commissie dan ook op wenkbrauwgefrons onthaald.

De Commissie wijst erop dat dit niet in overeenstemming is met de Europese aanbevelingen. Bovendien werd België in juli expliciet gevraagd om de vervroegde exit uit zijn arbeidsmarkt stop te zetten.

“Massaal brugpensioen bij Ford zal een negatieve invloed hebben op verhoopte Europese subsidies voor ontslagen werknemers. Die dienen immers voor ontslagen werknemers die trainen voor en zoeken naar een nieuwe baan”, waarschuwt de Europese Commissie.

Het gaat om subsidies uit het European Globalisation Fund, een fonds met een jaarlijkse pot van 500 miljoen euro waarmee werknemers geholpen worden die hun baan verliezen door een mondiale schok.

Bron: De Morgen

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen