< Terug naar overzicht

Hoe maak je van een werkplek een leerplek?

De aandacht van organisaties voor verschillende vormen van werkplekleren groeit gestaag. Om snel en effectief in te spelen op allerlei uitdagingen, moeten bedrijven immers steeds vaker een beroep doen op het leervermogen van werknemers, zonder daarbij steeds klassikale of andere collectieve opleidingen te organiseren. VOV en een aantal partners hebben een handig hulpinstrument uitgewerkt voor de organisatie van werkplekleren.

VOV - Lerend Netwerk zette samen met partners COBOT, IPV, SERV-STV - Innovatie & Arbeid, JONAC, VIBAM, KU Leuven, Quadri, ILFARO, VECTES en VDAB een ESF-project op met het oog op de verbetering van de mogelijkheden tot leren op de werkplek. Het resultaat van dit project, ‘Indicatoren voor Kwaliteitsvol Werkplekleren’, kan u raadplegen op www.vov.be achter de knop ‘Werkplekleren’.

Het project verzamelde informatie over omgaan met nieuwkomers, ervaren werknemers, mentoren en leernetwerken. Als resultaat van het project kan u hier een 60-tal goed uitgewerkte praktijkcases terugvinden, alsook vijf handige checklists met indicatoren die kunnen worden gebruikt om de kwaliteit van leerprocessen op de werkplek na te gaan (en te verbeteren).

Dit alles vormt een bruikbaar hulpmiddel bij de organisatie van een leerrijke en stimulerende werkomgeving. Neem dus zeker een kijkje op de website!

Toch liever een offline versie?

Stuur even een mailtje naar info@vov.be en vraag een gratis exemplaar van de cd-rom aan. VOV - Lerend Netwerk bezorgt je zo snel mogelijk een exemplaar.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen