< Terug naar overzicht

Hoe langer in dienst, hoe lager het vertrouwen in de werkgever

Hoe langer u als medewerker in dienst bent van een organisatie, hoe minder vertrouwen u hebt in uw werkgever. De oorzaak: een gebrek aan transparantie.

Volgens onderzoekers van de University of California loopt het werknemersvertrouwen schade op doordat bedrijven niet open en transparant zijn over de wijze waarop het eigen beleid en de interne regels worden gehandhaafd. Wat er gebeurt wanneer een medewerker een klacht indient of juist zelf de regels overtreedt, blijft meestal verborgen voor de rest van de organisatie. En daar wringt het schoentje. Werknemers denken door deze achterkamerpolitiek immers dat geheimzinnigheid de norm is in de organisatie.

Transparantie

Jone Pearce, professor Organisatie en Management aan de University of Colombia, waarschuwt dat organisaties openheid van zaken moeten geven. “Door open te zijn over procedures voorkom je dat mensen valse claims doen en weten alle medewerkers dat overtredingen consequenties hebben”, aldus Pearce. “Openheid zorgt ervoor dat de regels eerlijk worden toegepast. Geheimhouding voorkomt misschien gezichtsverlies voor de organisatie of de betrokken medewerkers, maar je betaalt hier wel een prijs voor. Die prijs is verlies van vertrouwen in het leiderschap en het beleid.”

Bron: PW. (pwnet.nl)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen