< Terug naar overzicht

Hoe lang houdt u uw goede voornemens vol?

Minder piekeren over het werk staat vooraan bij het maken van goede voornemens voor het nieuwe jaar. Meer dan een vijfde van een staal werkende Belgen maakt aan het begin van het nieuwe jaar goede voornemens op het vlak van werk. Maar die tot een goed einde brengen, is niet zo eenvoudig. Liefst een kwart heeft nog voor eind januari zijn voornemens al naar de prullenmand verwezen.

Meer dan een op vijf Belgische werknemers startte 2019 met goede voornemens op het vlak van werk, zo blijkt uit een rondvraag dan Tempo-Team bij een representatieve steekproef van 800 werknemers. Vooral werknemers die minder gelukkig zijn op hun werk formuleren vaker goede voornemens (35 procent) dan hun gelukkigere collega’s (21 procent).

Ondanks alle goede intenties, slaagt een kwart van de werknemers er niet in zijn voornemens ook waar te maken. Een op tien laat zijn goede intenties al binnen de eerste week varen. Een kwart laat ze na drie weken vallen. Toch geloofden ze dat de goede voornemens haalbaar waren.

Beter evenwicht werk-privé

Minder piekeren over het werk (32 procent), zich aan de werkuren houden (31 procent) en meer tijd vrijmaken voor het gezin (27 procent) zijn de populairste goede voornemens voor 2019. Daarmee is de top drie dezelfde als in 2017. Andere voornemens zijn een beter evenwicht vinden tussen werk en privé (25 procent) en loonopslag vragen (18 procent). Deze voornemens zijn niet uit de lucht gegrepen. De helft van de werknemers piekert namelijk over het werk en vier op tien zeggen er ’s nachts wakker van te liggen. Ook is bijna een kwart van de Belgische werknemers ontevreden over de tijdsverdeling tussen werk en gezin.

Werknemers jonger dan 35 jaar nemen zich ook voor om hun carrière uit te bouwen, onder andere door zich bij te scholen (20 procent) of door promotie te maken (10 procent). Oudere werknemers nemen zich dan weer voor minder te piekeren en minder uren te werken.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen