< Terug naar overzicht

Hoe kies je het juiste HR-pakket?

Een HR-systeem kiezen doe je vooral door zelf de regie in handen te houden. Laat je niet op sleeptouw nemen, bereid je eerst zelf nauwgezet voor. Hoe maak je het selectieproces?

Om die vraag te beantwoorden, krijgt u vier tips om het juiste, voor uw organisatie geschikte HR-pakket aan te schaffen.

1. Meer functionaliteit is niet altijd beter

Laat u niet verleiden door een al te uitgebreid pakket. Kies niet voor alle mogelijkheden, maar voor de mogelijkheden die u daadwerkelijk wil benutten. Let daarbij – uiteraard - op het kostenplaatje en ga vooral na wat u echt nodig hebt. Kortom, wat gaat u echt gebruiken? Dát is de vraag.

2. Voorkom dat nieuwe software een HR-feestje wordt

Doe het niet alleen. Ga ook bij andere functies, afdelingen en disciplines te rade. Alleen op die manier kunt u alle echte noden en vragen verzamelen. Bovendien kunt u van anderen ook interessante tips krijgen. Tegelijkertijd creëert u een draagvlak voor de latere invoering van de HR-systemen. Speel het dus zeker niet alleen. Dit gaat om HR, jawel, maar vooral niet om HR alleen.

3. Maak de software klaar

Welke zaken wilt u analyseren? Welke hoeveelheden data wilt u meten, analyseren en deduceren? Nu de technologie snel evolueert en er steeds meer mogelijkheden voor betaalbare prijzen komen, zorg er alvast voor dat het toekomstige HRM-systeem geschikt is voor grootschalige gegevensanalyse.

4. Zoek balans tussen goedgelovigheid en geslotenheid

Investeer in het opbouwen van een goede relatie met de toekomstige leverancier. Zoek de balans tussen goedgelovigheid en geslotenheid. U moet de nodige informatie ter beschikking stellen, maar zorg er allereerst voor dat u ook de nodige informatie krijgt. Een duidelijke band met de leverancier is cruciaal, want u zal jarenlang nauwgezet moeten samenwerken om het systeem aan de praat te krijgen en ‘onderweg’ ook nog bij te sturen, uit te breiden en te actualiseren.

Bron: PW. (pwnet.nl)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen