< Terug naar overzicht

Hoe hoger het loon, hoe meer opleiding

Er is een duidelijk verband tussen het loon, het diploma en het hiƫrarchische niveau enerzijds en de opleiding die medewerkers krijgen in een organisatie anderzijds. Hoe hoger het loon, diploma en status, hoe meer opleiding.

Welgeteld 73% van de werknemers met een inkomen van boven de 100.000 dollar, heeft de voorbije 12 maanden ‘on the job’ training gekregen. Bij de inkomstenniveaus daaronder schommelt het over zowat de hele lijn rond 57%.

Dat is één van de bevindingen uit de nieuwe ‘Glassdoor US Employment Confidence Survey’, uitgevoerd door Harris Poll bij 2024 werknemers. De studie heeft nog meer verschillen over opleiding blootgelegd tussen sociaaleconomische groepen. Zo blijkt er ook een verband met het diploma: 70% van de medewerkers met een universitair diploma heeft het voorbije jaar ‘on the job’ training gekregen. Bij medewerkers met een diploma uit hogescholen en middelbare scholen ligt het op ongeveer 56%.

Geven leidinggevenden de kennis wel door?

“Die resultaten verbazen me niet. Organisaties investeren duidelijk meer in leidinggevenden en seniors. Het is echter wel de bedoeling dat ze die kennis doorgeven aan hun team”, commentarieert Rusty Rueff, HR-expert bij Glassdoor. “Het probleem is dat de opleiding vaak over managementvaardigheden gaat, maar de individuele vaardigheden van de teamleden niet ten goede komen. Bovendien geven managers hun training niet altijd door aan het team.”

Mannen krijgen meer opleiding op het werk

In totaal kreeg 62% van de Amerikaanse werknemers ‘on the job’ training tijdens de voorbije 12 maanden. Mannen (66%) ontvingen meer opleiding op het werk dan vrouwen (57%).

Ook opmerkelijk: van de werknemers die momenteel werkloos zijn, maar wel nog een deel van de bestudeerde periode aan het werk waren, heeft amper 24% opleiding gekregen. Wie weinig of geen opleiding krijgt, moet zich dus zorgen maken. Amper 29% van de werknemers kreeg opleiding over technologie

Bron: SHRM (shrm.org)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen