< Terug naar overzicht

Het werkleven tijdens corona: hoe gaat het ermee? Mmm, kan beter…

Samen met onderzoekers van de universiteiten van Frankfurt, Bergen (Noorwegen) en Manchester brengt de KU Leuven in kaart hoe het werkleven doorheen de coronacrisis evolueert. De eerste enquête verliep van juni tot begin juli en heeft betrekking op de eerste drie maanden van de coronacrisis. Wat leren we uit de resultaten?

Eerste vaststelling: vooral werkdruk en werk-privéconflict doen het slecht. Zo gaf 23 procent van de deelnemers aan dat ze de eerste drie maanden van de coronacrisis zo veel werk te doen hadden dat het hen te veel werd. Ongeveer een derde vindt dat zijn/haar job meer weghield van de activiteiten uit hun privéleven dan dat ze zouden willen. Bovendien had men tijdens de eerste maanden van de crisis vooral schrik dat de kwaliteit van de job erop achteruit zou gaan.
Ongeveer een kwart van de deelnemers verwachtte ongunstige veranderingen. De cijfers liggen een stuk lager voor jobonzekerheid: 12 procent had schrik de baan te verliezen.

Binnen de categorie ‘organisatie en management’ valt op dat vooral naar de mentale gezondheid van werknemers onvoldoende aandacht ging. Terwijl 73 procent van de deelnemers vindt dat de werkgever in voldoende bescherming voorziet tegen het risico op besmetting, zegde slechts 44 procent dat het management zich had ingezet om stress te voorkomen. Een vijfde voelde zich zelfs gefrustreerd door hoe de organisatie hem/haar tijdens de crisis heeft behandeld. Een derde vindt dat zijn/haar organisatie onvoldoende mogelijkheden (bv. flexibele werktijden) bood wanneer er problemen waren.

Wat collega’s en leidinggevenden betreft, scoort vooral steun van collega’s goed. De meerderheid (70 procent) vindt dat ze op hun collega’s kunnen rekenen tijdens moeilijke momenten. Slechts 57 procent vindt dat de leidinggevende naar zijn/haar bezorgdheden luistert. Bovendien is ongeveer een vierde ervan overtuigd dat de leidinggevende ondergeschikten tijdens de coronacrisis aan hun lot overliet.

Voor ‘uitputting’ signaleerde 23 procent dat ze zich ‘opgebrand’ voelen door hun werk; voor 35 procent was dit niet het geval. Voorts vindt iets meer dan de helft dat ze tijdens het werk bruisen van de energie, terwijl 23 procent vindt dat dit niet zo is.
Ten slotte moeten volgens bijna alle deelnemers (96 procent) de coronamaatregelen consequent worden toegepast. Ook heeft 12 procent een slecht gevoel omdat ze met het virus besmet kunnen raken. Een kwart krijgt te maken met klanten of cliënten die geen begrip hebben voor de situatie. Over de eigen financiële situatie maakte 10 procent van de deelnemers zich zorgen gedurende de eerste maanden van de crisis.

Er kwamen uit Vlaanderen en Brussel 326 registraties tijdig binnen. Vooral vrouwen en werknemers met een diploma hoger onderwijs namen deel. Ondertussen is het aantal registraties voor de studie opgelopen. Wie deelnemen wil, kan dat zeker nog. Zo kan de evolutie van het werkleven doorheen de coronacrisis beter in kaart worden gebracht.

Wie ervaringen wil delen, kan zich dus registreren en laten informeren via: https://feb.kuleuven.be/research/wos/coronastudie.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen