< Terug naar overzicht

Het vinden van het juiste talent wordt cruciaal (waar blijft talentmanagement dan?)

De meerderheid van de bedrijfsleiders (87 procent) gelooft dat het identificeren van het juiste talent essentieel is voor succes. Meer dan de helft vreest echter voor een tekort aan talent in hun sector.

Dat blijkt uit de jaarlijkse Talent Management Survey van NorthgateArinso, specialist in HR-diensten. 87 procent van de mensen uit het bedrijfsleven gelooft dat het identificeren van talent de komende drie jaar cruciaal wordt voor het succes van hun organisatie. Meer dan de helft (51 procent) gelooft dat hun sector lijdt onder een gebrek aan geschikte kandidaten.

Van de 1119 deelnemers aan het onderzoek geeft 88 procent aan dat ‘het aanstellen van de juiste personen op de juiste plaats op het juiste moment’ essentieel is voor de verwezenlijking van de doelstellingen van de organisatie. Daarnaast stelt 85 procent dat succes afhankelijk is van het identificeren en behouden van toptalenten.

De resultaten geven aan dat er niet genoeg wordt gedaan aan de talentmanagement issues die er wereldwijd binnen verschillende markten spelen. Maar een meerderheid (67 procent) geeft aan te geloven dat de talentmanagementstrategie van hun organisatie zal verbeteren wanneer er meer middelen ingezet worden voor talentmanagement.

Toch zegt meer dan een derde (34 procent) dat hun organisatie helemaal niet over een talentmanagementprogramma beschikt.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen