< Terug naar overzicht

Het RECIPE van Vlerick voor prestatiemanagement

RECIPE is het nieuwe onderzoekscentrum van het HRM centre van de Vlerick Management School. RECIPE staat voor “Research Centre to Improve People Performance” en stelt zich tot doel kennis te verwerven over prestatiemanagement.

Weinig zaken worden door zoveel drivers bepaald als de individuele prestatie van werknemers: leiderschap, cultuur, trainingsmogelijkheden, jobinhoud… De meeste van die drivers worden bepaald of beïnvloed door HRM. Reden genoeg dus om het hele proces van prestatiemanagement te ontrafelen.


Het RECIPE onderzoekscentrum spitst zich toe op drie onderzoeksvragen: ten eerste, wat zijn precies de huidige en toekomstige drivers die de werkprestaties bepalen en die door de HRM-tools, acties en praktijken kunnen beïnvloed worden, ten tweede, wat zijn “best practices” in prestatiemanagement, en ten slotte, hoe ver staan onze organisaties met hun “people performance management”.


Het onderzoekscentrum wordt gesponsord door De Witte & Morel (Prime foundation partner) en Securex (Foundation partner). Bedrijven die zich reeds hebben aangesloten zijn onder meer Roche, KBC, 3M, Dexia, Pioneer en Ernst & Young.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen