< Terug naar overzicht

Het ‘nieuwe werken’ wordt het ‘normale werken’

Steeds meer werknemers hebben vertrouwen in ‘het nieuwe werken’. Het aantal collega’s en managers die erop vertrouwen dat medewerkers die thuis werken ook echt werken, stijgt.

Aan de vierde Nederlandse Nationale Enquête Over Het Nieuwe Werken, namen 4858 respondenten uit overheid, onderwijs cultuur, welzijn en bedrijfsleven deel. De respondenten zijn vooral kennisspecialisten en managers.

Steeds meer medewerkers hebben vertrouwen in ‘het nieuwe werken’ en geloven dat collega’s echt werken, ook al zien ze hen niet werken. Het percentage dat daarop vertrouwt, ging van 65 procent in 2012 naar 69 procent nu.

De overgrote meerderheid van de respondenten (82 procent) vindt dan ook dat hun manager kan vertrouwen op 'het nieuwe werken'. ‘Ik kan de verantwoordelijkheid van HNW aan’, zegt niet minder dan 94 procent. Driekwart denkt dat dit ook geldt voor de meeste collega’s.

Dit publiek vindt het maar logisch dat beoordeeld wordt op de behaalde resultaten en niet op output of aanwezigheid. Controle op output voor wie alleen werkt, is voor 40 procent van de deelnemers overbodig. Vorig jaar was slechts 30 procent die mening toegedaan.
 
62 procent van de respondenten bepaal zelf waar en wanneer ze werken. Al betekent dit ook regelmatig ’s avonds of in het weekend, maar twee op de drie heeft daar geen moeite mee.

Bron: PW De Gids

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen