< Terug naar overzicht

Het ‘nieuwe werken’: succesvol, maar niet voor iedereen

Het ‘nieuwe werken’ zorgt wel voor een win-winsituatie, zeker als er effectief ook telewerk op het programma staat. Er is minder kans op burn-out, terwijl engagement, betrokkenheid en motivatie toenemen. Al is het ook weer niet voor iedereen een wondermiddel.

“Medewerkers die de mogelijkheid hebben om te telewerken, zijn enthousiaster over hun baan en ervaren minder uitputting.” Dat concludeert onderzoekster Patricia van Echtelt in de studie ‘Burn-out: verbanden tussen emotionele uitputting, arbeidsmarktpositie en het nieuwe werken’ van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) in Nederland. Vakmedium PW De Gids kon het rapport al inkijken.

De onderzoekers keken niet alleen naar telewerken. Het ‘nieuwe werken’ gaat immers niet alleen over plaats- en tijdsonafhankelijk werken, de werknemers moeten ook meer autonomie en beslissingsbevoegdheid krijgen. Bovendien worden ze beoordeeld op vooraf afgesproken resultaten in plaats van louter aanwezigheid.

Het terugdringen van de reistijd (niet elke dag meer naar het werk moeten) zorgt al meteen voor een pak minder stress. Er komt nog meer tijd vrij, omdat de werknemers niet gestoord worden door collega’s en andere interventies op het werk. Ze kunnen dan ook geconcentreerder, intenser en vooral veel efficiënter werken.

Die efficiëntie wordt eveneens verhoogd doordat er minder emotionele uitputting optreedt, een gevolg van de mogelijkheden om het werk grotendeels zelf te organiseren. De autonomie neemt toe.

Toch nuanceren de onderzoekers ook zelf dat het ‘nieuwe werken’ niet voor iedereen een wondermiddel is. Veel hangt af van de aard van het werk én het karakter van de medewerker. Er is niet alleen een bepaalde vrijheid, waarmee de medewerker vlot moet kunnen omgaan. Bovendien mag hij niet in de val trappen om werk en privé volledig door elkaar te laten lopen. Ander onderzoek heeft trouwens al aangetoond dat die grensvervaging kan leiden tot meer overwerk, meer uitputting en uiteindelijk meer stress. “Het succes van het ‘nieuwe werken’ zal dan ook afhangen van de manier waarop het geïmplementeerd en afgestemd wordt op de behoeften van de individuele werknemer”, aldus de onderzoekers.

Prompt waarschuwen ze ook de overheid dat steeds meer verantwoordelijkheid bij de burgers leggen, ook te veel van het goede kan zijn. Daardoor kan de druk zozeer toenemen, dat mensen er helemaal onderdoor gaan door stress. Niet iedereen kan de touwtjes zelf in handen nemen en die ook houden. Op de duur is er nooit nog rust – en dat net terwijl de overheid aandringt op een langere loopbaan. Trop is te veel.

Bron: PW De Gids

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen