< Terug naar overzicht

Het 'nieuwe werken' bewijst zijn voordelen

Het 'nieuwe werken' is niet louter en alleen een trendy gespreksonderwerp, in heel wat organisaties wordt het ook al (deels) toegepast. Het resultaat: meer tevreden medewerkers en een forse kostenbesparing.

Dat blijkt uit de Nederlandse 'Nationale enquête over het nieuwe werken', die dit jaar voor de vijfde keer is uitgevoerd door uitgeverij Vakmedianet. Er namen bijna 5300 HR-professionals aan deel.

Kostenbesparing als hoofddoel 

De belangrijkste reden om 'het nieuwe werken' (HNW) in te voeren, is net als de vorige jaren besparen op de huisvestingskosten (56%). Volgens de helft van de ondervraagden is een besparing op de kosten dan ook het belangrijkste resultaat van de invoering van HNW.

De behoefte om te besparen met HNW lijkt de afgelopen drie jaar trouwens alleen maar groter te zijn geworden. In 2013 noemde 38% dit een belangrijke reden, vorig jaar was dat al 46%.

Duurzame inzetbaarheid

Het 'nieuwe werken' wordt ook ingevoerd om de duurzame inzetbaarheid te bevorderen. Zo zegt 34% van de HR-professionals meer verantwoordelijkheid te willen geven aan de werknemers en 30% wil op deze manier meer tegemoet komen aan de wensen van het personeel. Worden ook nog genoemd: aantrekkelijk werkgeverschap (20%) en productiviteitsverhoging (17%).

Meer tevredenheid en verantwoordelijkheid

Volgens de organisaties die 'het nieuwe werken' hebben ingevoerd, werpt de verandering ook echt vruchten af: 35% van de ondervraagden rapporteert meer tevreden werknemers als belangrijkste resultaat en 32% vindt juist dat er meer verantwoordelijkheidsgevoel is ontstaan bij de werknemers. Andere duidelijke opbrengsten zijn aantrekkelijk werkgeverschap en productiviteitsverhoging (beide 16%). Slechts een kleine 8% van de ondervraagden meent dat de invoering van HNW helemaal niets oplevert.

En wat ervaart de werknemer? 

Welgeteld 64% van de professionals krijgt meer energie in het werk, 69% is er productiever door geworden, 88% heeft er meer vrijheid door gekregen en 66% vindt nu meer plezier in het werk. Het 'nieuwe werken' heeft dus zeker en vast een positieve invloed op het welzijn van de medewerkers. Opvallend wel is dat slechts 36% verklaart meer betrokken te zijn bij hun werk dankzij HNW.

Stijl van leidinggeven vrijwel ongewijzigd

Slechts een derde van de medewerkers zegt dat hun managers anders zijn gaan leidinggeven. Het gaat dan vooral om meer resultaatgericht (49%), meer coachend (28%) en meer hiërarchisch (9%) leidinggeven.

Dat de stijl van leidinggeven niet echt verandert, is opvallend. Nieuwe manieren van leidinggeven zijn juist noodzakelijk om de veranderingen echt te laten renderen. Als je de stijl van leidinggeven niet aanpast, 'het nieuwe werken' alleen invoert voor kostenbesparing en geen betrokkenheid hebt van je werknemers, kan je zelfs problemen creëren.

Bron: HR Base (hrbase.nl)


Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen