< Terug naar overzicht

“Het is onethisch de MBTI-vragenlijst te gebruiken bij selectie”

De Myers-Briggs Type Indicator (MBTI) is geen geschikt instrument bij werving en selectie. Deze uitspraak komt van CPP, de uitgever van de persoonlijkheidstest. Via een infographic wil de uitgever enkele misverstanden en misbruiken van de MBTI uit de wereld helpen.

“Persoonlijkheidstests kunnen een meerwaarde zijn bij het selecteren van toekomstige medewerkers. Maar de Myers-Briggs Type Indicator (MBTI) is daar niet voor bedoeld”, zegt testuitgever CPP. De uitgever noemt het gebruik van de MBTI voor selectiedoeleinden zelfs onethisch. “Een assessment moet vrijwillig zijn. Bovendien zijn de resultaten vertrouwelijk en in eerste instantie alleen bestemd voor de persoon die het assessment doet.”

CPP wijst erop dat uit de praktijk blijkt dat mensen met verschillende persoonlijkheidstypen om verschillende redenen succesvol een functie invullen. “Individuen mogen niet in een hokje gestopt worden op basis van hun persoonlijke voorkeur.”

Een andere misvatting is dat de introvert/extravert-schaal verwijst naar verlegenheid. “Het is een misverstand dat introverte personen niet geschikt zijn voor stressvolle functies waarbij ze in de schijnwerpers staan. CPP verwijst naar de voormalige CEO van Apple Steve Jobs en zelfs naar de Amerikaanse president Barack Obama. Volgens de MBTI zijn zij introvert. “De introvert/extravert-schaal zegt iets over hoe iemand energie krijgt: van alleen zijn of via sociale interactie.”

https://www.cpp.com/pdfs/MBTI_myths_infographic.pdf

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen